Terug naar nieuwsoverzicht

Moet ik SSL of HTTPS gebruiken?

Google gaat zijn plan om het gebruik van HTTP-websites te ontmoedigen al in januari toepassen. Dat doet Google het door websites binnen Chrome als onveilig te bestempelen als ze niet zijn overgestapt naar HTTPS. De waarschuwingen worden in januari uitgerold en zullen uiteindelijk overal in Chrome moeten terugkomen.

Vanaf januari laat Chrome voor een website die wachtwoorden of creditcard-gegevens gebruikt, een melding zien in de adresbalk. Voor het linkadres komt dan naast het informatie-icoontje dat er nu te zien is in het grijs ‘onveilig’ te staan. Later zullen de meldingen nadrukkelijker aanwezig zijn.

Zo zullen de http webpagina’s als bezoekers er naartoe surfen in de Incognito-modus als ‘onveilig’ weergegeven worden. Uiteindelijk zal Google op alle http-pagina’s een rood driehoek icoontje weergeven, zoals het dat nu ook al doet bij https-pagina’s waar iets niet mee klopt.

Ook voor normale websites met slechts een contactformulier is het straks nodig om over te gaan naar HTTPS. Voor je positie in Google zal het ook gevolgen gaan krijgen indien je niet overgaat naar HTTPS.

Google is niet de enige reden om een SSL-certificaat te gebruiken.

Wist u dat een SSL-certificaat wettelijk verplicht is als u een contactformulier gebruikt! Volgens de Wet Bescherming Persoonsgegevens geldt dit dus niet alleen meer voor webwinkels.

Een certificaat levert ook commerciële voordelen op.

De bezoeker van uw website weet immers dat hij met een vertrouwde partner te maken heeft. Hij ziet namelijk in de adresbalk https staan in plaats van het gebruikelijke http.
 

Als je wilt mag je mijn website delen via: