Waarom krijg ik Error 553 bij e-mail?

Bericht geplaatst op: 03 maart 2015

Diverse klanten van Hosting2go vragen mij wel eens waarom ze geen mail kunnen versturen. Ze krijgen dan: De foutmelding “553 sorry, that domain isn’t in my list of allowed rcpthosts”. Deze melding wordt in je mailprogramma weergegeven op het moment dat de logintijd verstreken is.

Wanneer je met jouw mailprogramma e-mail ophaalt, log je in op de mailserver. De verzendende server staat daarna toe om gedurende twintig minuten ná het inloggen e-mail te verzenden. Wanneer het langer duurt om een bericht te typen, verloopt de sessie met de error-melding “553 sorry, that domain isn’t in my list of allowed rcpthosts” als gevolg. Je moet dan eerst opnieuw e-mail ophalen voordat je weer e-mail kunt gaan versturen.

Om te voorkomen dat je dit steeds moet doen, kun je jouw mailprogramma zó instellen dat deze regelmatig (bijvoorbeeld elk kwartier) de nieuwe e-mail automatisch ophaalt. Je blijft dan altijd ingelogd op de mailserver van Hosting2GO waardoor je ook van de verzendende server gebruik kunt blijven maken.

Als je wilt mag je mijn website delen via: